Zon op Ceram
Cooperatie voor zonnepanelen op en voor VVE Ceram


Zon op Ceram is een cooperatie voor bewoners van VVE Ceram die gezamenlijk zonnepanelen exploiteren en gebruik maken van de Regeling Verlaagd Tarief.

De leden van Coöperatie Zon op Ceram U.A. gaan samen zonnestroom opwekken op het dak van de VvE! Alle beschikbare certificaten zijn gereserveerd voor deelnemers. Na een aantal maanden van voorbereiding, gaat het project de realisatie fase in.

Er worden binnenkort 143 zonnepanelen op het dak van de VvE geplaatst. Hiermee zal naar verwachting jaarlijks 40.719 kWh kWh worden opgewekt.

De Coöperatie Zon op Ceram U.A. geeft certificaten uit van gemiddeld 250 kWh uit aan deelnemende bewoners van de VvE. De deelnemers kunnen de energiebelasting terugkrijgen voor de door hen in het project opgewekte stroom. Ze maken hiervoor gebruik van de Regeling Verlaagd Tarief. Tevens ontvangen zij een deel van de stroomverkoop door Coöperatie Zon op Ceram U.A..

De installateur heeft opdracht gekregen tot het plaatsen van 143 zonnepanelen. Naar verwachting gaan die gemiddeld 40.719 kWh kWh per jaar opwekken. Na plaatsing zullen een aantal controles uitgevoerd worden. Als alles naar tevredenheid functioneert, wordt de installatie aangesloten op het openbare net en kan de productie beginnen!

Het project is uitverkocht en er zijn momenteel geen certificaten beschikbaar. Bent u lid van VvE Ceram en wilt u in de toekomst meedoen? Dan kan dat als er certificaten vrij komen in Zon op Ceram? Hiervoor kunt u zich registreren voor de wachtlijst. Als er certificaten beschikbaar zijn, neemt het bestuur contact met u op.

Klik dan hier

Zon op VvE begeleidt Coöperatie Zon op Ceram U.A. bij de realisatie van dit project.